Jan 18, 2012

2012 - starsitul lumii? Nuu, doar inceputul

original post here


De-a lungul istoriei, in fiecare an, in fiecare era, evenimente au fost rezultatul actiunilor oamenilor.

Copernic a descoperit ca Pamantul e rotund, Columb a descoperit America, Einstein teoria relativitatii si recent omul a trimis roboti pe Marte.

2012 va fi un an diferit.

Si oamenii nu vor mai avea nimic de a face cu asta. Lucruri se vor intampla de la sine.

Oameni care nu au scris in viata lor un articol vor incepe sa scrie carti. Oameni necredinciosi vor incepe sa vorbeasca despre Dumnezeu.

In timp ce inca avem liberul arbitru si inca putem face un dezastru din viata noastra, cum am tot facut timp de zeci de mii de ani - nu va mai fi asa usor. Nu pentru ca nu vom mai putea. Vom putea.

Ci pentru ca prima oara in istorie vom incepe sa ne intelegem pe noi insine. Vom intelege care e rostul pentru care suntem aici, care ne este rolul, obiectivul, telul.

Va fi mai putina ura si mai multa iubire. Si nu pentru ca cineva ne va fi tinut o prelegere, sau pentru ca vom fi citit o carte despre asta, ci pentru ca ura nu va mai avea nici un sens.

A-i face pe altii sa sufere va parea exact asa cum de fapt si este: ceva rau.

Valul ignorantei va fi  dat la o parte de briza racoroasa a Divinitatii.

Cand cineva face ceva rau, este 100% din ignoranta. Asa zisele noastre pacate sunt tot din ignoranta. Si ignoranti suntem 100%.

Asa cum nu poti fi suparat cand un orb se ciocneste de tine, tot asa si Divinul nu este suparat atunci cand facem greseli dupa greseli.

Fiecare greseala a fost o lectie.

Fiecare mlastina in care am trait ne-a facut sa apreciem frumusetea curateniei, a oceanului albastru.
Fiecare viata intunecata pe care am avut-o ne-a facut sa apreciem fiecare rasarit.

Si 2012 va fi anul rasaritului.

Chiar daca norii vor continua sa acopere cerul constiintei noastre, ei nu vor putea ascunde lumina Divinitatii.

2012 e chiar sfarsitul unei lumi, asa cum o stim. Si asta e un lucru bun.

Lumea noastra plina de ura, razboaie, politicieni corupti, oameni de afaceri lacomi, familii ravasite, copii abandonati - va lua sfarsit. Durerea, boala, foamea, dezastrele naturale nu reprezinta darurile pe care Divinul le avea pregatite pentru noi.

O lumea noua va aparea, incet, incet. Una in care vom incepe sa vedem, una in care vom incepe sa intelegem.

Nici o persoana nu e diferita de cealalta, nici o religie nu e mai buna decat alta, nici o persoana nu e mai bogata sau saraca, pentru ca mostenirea fiecaruia dintre noi este lumea intreaga.

2012 va fi un an bun, dar nu la fel de bun ca 2013, care la randul sau nici nu se va compara cu 2014.

Fiecare zi va fi mai buna decat precedenta, chiar daca nu am observa acest lucru. Insa vom observa.

Gandurile rele vor disparea, si va disparea chiar si originea lor. Ele nu ne-au apartinut niciodata, asa incat nu avem de ce sa fim acuzati in vreun fel, sau sa ne simtim vinovati.

Caci nu stiam ce se intampla, pentru ca ochii nostri nu erau in regula.

Asa cum o camera defocalizata nu poate inregistra corect un film, si nu din vina ei, asa si noi suntem in dezacord cu realitatea. Dar nu pentru mult timp.

Maestrul muzician lucreaza pentru a ne acorda, pentru a ne ajusta pentru ca muzica cerurilor sa fie cantata prin noi.

Vom incepe sa facem lucruri pe care nu am crezut ca le putem face. Unii dintre noi vom scrie carti si vom fi atat de uimiti de continutul lor,  incat nu-l vom recunoaste ca fiind al nostru.  Unii vor canta la instrumente muzicale, altii vor avea o voce frumoasa.

Dar mai mult decat atat, vom incepe sa ne bucuram de viata. Totul va avea sens, pentru prima data. Viata va avea sens, fiecare zi va fi vesela.

Ce altceva ne-am mai putea dori?

Ce am putea face? Nimic, doar sa ne bucuram de calatorie, sa ne bucuram de simfonia pe care Creatorul o compune, chiar acum in timp ce stam aici de vorba.

traducerea Catalin Nedelcu